Diskuse

Mali

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jenom drobnost. V té funkční části Mali mají /nebo dosud měli/ funkční zemědělství (které dříve zásobovalo i okolní země), zlato, nejlepší manga /údajně/ na světě, kvetoucí obchod se sousedy. Ne nadarmo je to /a to je překvapení- co?/ 3.- 4. český obchodní partner mezi zeměmi subsaharské Afriky. Stačí se podívat na stránky ČSÚ. Takže, oni tam - přeci jenom - něco mají....:-P

0 2
možnosti

opravdu sem neslyšel, že by Mali patřilo mezi přední zsvětové výrobce zlalta na světě. Taky se rčení "malijské zlaté doly" moc neujalo. A že by Francie vtrhla do mali, aby tam nakaradla manga. to mě přijde trošku přitažené za vlasy.

0 1
možnosti

Proti teroristům se musí bojovat kdekoli.

3 0
možnosti

Zapoměl jste na jeden možný důvod. Války často vyprovokuí státy, které jsou před ekonomickým kolapsem. Například Argentina a Falklandy. Ve Francii se dost nadávalo na životní úroveň a ekonomiku, teď mají jiný námět na diskuse po hospodách. Krátkodobě to pomůže i ekonomice. Rozjedou se zbrojovky a především muniční fabrky jakož i vše ostatní co dodává armádě. Na dluh ovšem takže potom přijde kocovina, ale v krátkodobém výhledu to pomůže.

0 2
možnosti

Jako že válka začla, aby lidé mluvili o něčem jiném, než stavu země?;-D Zbrojní výroba žádnému státu nepomáhá, ta jen odčerpává peníze.

2 0
možnosti

Francie by se měla hlavně začít obrňovat doma - tam mají džihádistů víc než dost a přejme jim, aby se jim podařilo předejít útokům, které potenciálně hrozí hlavně uvnitř samotné Francie. Zbytek Evropy se svým pseudohumanismem zatím strká hlavu do písku. Jenže to není o lásce či nenávisti k islámu, ale k islámistům/džihádistům. Islám jako takový má spoustu forem, stejně jako křesťanství. Ono stačí už jen to, jak se nemusí sunnité a šíité, ostatně válka v Sýrii, kterou Evropa ignoruje, je přesně o tom. Na druhou stranu, jak zareagovat na válku v Sýrii, když v Lýbii Evropa zareagovala a zbraně a pomoc se tak dostaly právě i k části rebelů, jimiž jsou právě ti džihádisté v Mali?

4 1
možnosti

Máte pravdu, musí bojovat proti džihádistům doma, ale nemůže ignorovat ani hrozbu z venku. V sýrii ení válka šíte prproti sunitům, tu se s toho, ale snaží udělát Al kajda a spol. Nejlépe by bylo zareagovat na válku v Sýrii stejně jako v Líbyi a snažit, se aby syrské zbraně nikam jinam nedostaly.

0 1
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář