Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Pánové melete a melete , ale historie ukazuje pravou tvář Ruska  . Ještě žádná smlouva podepsaná s  bývalým SSSR , nebo teď s Ruskem  nebyla rusakem podepsaná  jen tak. Vždy tam existovaly politické kroky  a prakticky nikdy sověti tyto smlouvy nedodrželi. V dnešní době je to o to horší , protože  pádem s výšin postiženy SSSR   stále myslí na své velmocenské chouťky. Stejně jako USA , státy EU i rusko si myslí , že jedině oni maji světový patent na rozum a  je jim jasné , že jako oni kdysi dávali Čině už tisícate varování , tak stejně ani proti nim svět nic nezmůže. A světové BU BU BU - tomu se jenom směji. Na Ukrajinu vpadnou , jako vpadli do jiných států.[>-]

1 1
možnosti
JC

Takže válka by byla lepší?

1 0
možnosti
TP

lepší by byl Putin v důchodu

0 1
možnosti
JS

Obávám se, že je nad Vaše síly pochopit, že připojení východní Ukrajiny k Rusku je pro Rusko ta nejhorší varianta a vstup Ukrajiny do EU by znamenal konec této organizace. Po tom touží USA, EU už si to začíná uvědomovat.

4 1
možnosti
PK

P48a31v84e35l 37K28u55r74a21l

19. 4. 2014 14:56

Ruku na srdce pořád je připojení východní Ukrajiny k rusku pro putina výhodnější výsledek, než by bylo připojení západu ukrajiny pro EU...

Defacto jediná skutečná produkce ukrajiny je na východě v z většiny proruských regionech... tady je valná většina průmyslu a větší část surovinových zdrojů.

3 miliony východních ukrajinců stejně jezdí pracovat do ruska,... 10 milionů vyrábí zboží  které nakupuje Rusko. Je zde i poměrně velká zbrojní výroba pro Ruskou armádu. (což je tak jediná věc s vyšší přidanou hodnotou kterou ukrajinci vyrábí cílem exportu - Rusko) těchto 13 milionů obvykle živí rodiny, (jinou práci neseženou)

Pro tyhle lidi je vízový režim a cla s ruskem /požadavek asociace s EU je aby ukrajina zavedla vůči rusku stejná cla jako zbytek EU (a rusové to oplatí) ekonomicky likvidační. (A rozhodně nemají ani sliby EU nebo vlády že jim to nahradí). Nechtějí se vzdát toho co mají kvůli nejisté šanci že v budoucnu bude líp.

Ty hranice skutečně kreslil při rozpadu SSSR idiot. (Ostatně ten kdo kreslil hranice po první světové se taky moc nevyznamenal.

Na západě je trochu agrární produkce kterou ale v podstatě EU s nadbytkem předotovaných zemědělců k ničemu nepotřebuje... skutečně by vyšlo nejlépe ty plochy pronajmout číňanům. Přihoďte k tomu že ekonomika ukrajiny není už desetiletí schopná vydělat ani na to aby nakoupila suroviny potřební pro vlastní chod... (což vynahrazovala v podstatě jenom tím že rusové nad neplacením přimhuřovali oči kvůli Sevastopolu a obecně proruským vládám). Vcelku zjistíme že západ ukrajiny je černá díra... východ je schopný fungovat ale ne bez Ruska. To je současná situace... a pochybuju že se někde sežene pár set miliard dollarů na to to napravit...

4 1
možnosti
Foto

I89v29a74n 91M97a38r71e14k

19. 4. 2014 13:11

Co bude ? ? ? Tak jako jinde chaos,teror.bezvládí>>>viz Syrie,Irák,Lybie,Egypt a další,a "vo to přeci jde ne? ! ? ! 8-oRv

4 1
možnosti
PK

P47a35v40e51l 83K59u27r78a14l

19. 4. 2014 13:19

Autor tvrdí utkvělou představou, že všichni na planetě jsou povinni sdílet jeho hodnoty, styl života a idee o tom jak má vypadat svoboda a že jsou povinni používat demokracii jako způsob vlády. Očividně ať chtějí nebo ne.

Ani bych neměl problém kdyby si to chtěl zařizovat sám pro sebe, ale ta snaha o to nacpat to každému člověku na planetě bez ohledu na jeho názor je nechutná.

4 1
možnosti
PK

P24a24v87e12l 55K63u69r89a83l

19. 4. 2014 12:59

Ono je tu vcelku jedno... v první řadě ta dohoda specifikuje že musí být vyklizeny všechny veřejné budovy a prostranství a složit zbraně musí všechny "milice".

To znamená že vláda musí taky vyklidit majdan a odzbrojit pravý sektor.;-D

4 1
možnosti
Foto

Agresivním militarismem lze operovat snad někde v Orientu. Proti Ruské Federaci je však tento postup směšný a dětinský. Je třeba přestat s propagandou, přiznat vinu USA, EU a Polska na pučistickém převratu na Majdanu a akceptovat jasnou porážku NATO v otázce Krymu. Tento postup přinese nejvíce užitku České republice a to by mělo být naším prvotním cílem [>-]

6 7
možnosti
LD

Nějak se vám to hroutí. Asad vítězí, Putin vítězí....

5 2
možnosti
PF

P24e41t59r 32F87o73j20t32í18k

19. 4. 2014 12:46

vidíte a já třeba věřil té nedávné dohodě EU s Janukovyčem. Byl jsem vůl...

6 1
možnosti
JS

Nevěřím Vám, že jste té dohodě věřil. Pokud se jedná o toho vola, ten hrdý titul bych přisoudil dřív ctěnému autorovi než Vám.

1 2
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář