Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P42e78t21r 87H83e34s15s

18. 6. 2016 13:12

Karma skvěle napsáno, skvělý námět k přemýšlení. Jen mám pocit, že mnozí diskutující článek nečetli nebo neporozumeli textu.

0 0
možnosti

Bože, do čeho jsi to duši dal.

0 1
možnosti

Jistě, občanská iniciativa a různé neziskovky patří k demokracii. Mají svůj přínos v tom, že doplňují systém zavedených a fungujících politických stran a institucí.

Ale netřeba si to idealizovat...a jako u všeho platí "všeho s mírou". A je dobré, když i na toto se poukáže.

Občanská iniciativa se objeví tam, kde je nějaký palčivý problém, kde se lidem zdá, že to standardní instituce neřeší (aktuálně např. islámský problém).

ALE velice často tam, kde jsou jsou peníze v duchu pravidla JSOU PENÍZE, JE MUZIKA.

Prostě nutno si uvědomovat, že prostřednictvím financování různých iniciativ lze výrazným způsobem ovlivňovat atmosféru a situaci ve společnosti. A to financování přes různé jiné organizace, subjekty či udílení cen není zrovna průhledné...takže nakonec to nemusí být až taková demokratická idylka.

Nějaká proti-zemanovská iniciativa vám jistě bude připadat demokratická a fajn... Ale u pro-zemanovské iniciativy nebo nějaké iniciativy proti nějakému vojenskému zařízení, se začnete ošívat a bubnovat na poplach, že jsou financovány z Ruska, Číny atd..

Prostě je potřeba si uvědomovat, že občanská iniciativa je jak objektem, tak nástrojem manipulace. Takže všeho s mírou.

A je jen dobře, že Klaus dokázal otevírat i různá kontroverzní témata a nebál se rýpnout ani do tohoto romanticky glorifikovaného fenoménu. Je dobré vidět věci reálně a z různých úhlů.

1 1
možnosti

J86a81n 76S52o97u37č42e27k

15. 6. 2016 7:34

Můžete prosím uvést jakou neziskovou organizaci zlikvidoval Miloš Zeman nebo Václav Klaus? A mimochodem, pokud se dnes občanským aktivistou nazve každý, který pod vlivem drog hází na policisty cihly ze střechy okupovaného domu, tak toto občanské aktivizování trošičku zprofanovalo, že?

2 2
možnosti

Máte pravdu. jenom jste zapomněl podoknout, že to jsou Vaše dojmy.

1 1
možnosti

My se bojíme spíš iniciativ komunistů, jako jste vy.:-/

7 3
možnosti

Víte, občané se jaksi nebojí iniciativy, jen ne každý přes ni musí parazitovat na veřejných financích

8 4
možnosti
Foto

to je zajímavé, myslel jsem, že člena neziskové organizace nebude vůbec zajímat zisk, jinak by se přece jeho organizace nenazývala nezisková, to dá rozum. Ale v tomto článku se zisk skloňuje snad ve všech pádech, časech a osobách. To je opravdu, ale opravdu moc zajímavé !

7 3
možnosti
Foto

I41v68a28n 53M58a93r48e69k

14. 6. 2016 20:23

. . . . . . Ale co je dobré pro ně , není dobré pro nás ? ! . . . . .A opět jsme u toho p.pseudonyme "Peszyński" , Vy si vykáte ? ! 8-oRv

A jak jste poznamenal něco o "otylé" neziskovce. . . . . zářným příkladem jste Vy ! 8-o

3 4
možnosti

Tedy jen pro pobavení se to taky číst nedá, po pár větách má člověk dost, proč to dávají admini na titulku taky nevím, kdo vám dává tu karmu to bych taky ráda věděla, možná Vás litují??

6 5
možnosti
Foto

I79v51a85n 25M87a10r41e50k

14. 6. 2016 20:42

P.Franzová,vzdal jsem to na sedmém řádku . ;-( Rv

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS