Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V české kotlině se dosud nikdy nežilo tak svobodně, blahobytně a bezpečně. Je dost pravděpodobné, že to tak nebude navždy. Jde však o to, abychom nástup nesvobody a strádání neuspíšili vlastní blbostí.

1 0
možnosti
LC

Bohužel EU ten blahobyt, svobodu i bezpečnost mílovými kroky likviduje. Doufejme, že se rozpadne dřív EU, než to co se v Evropě vybudovalo.

0 1
možnosti
Foto

tak v zaklade mate pravdu, ale radsi bych evropu pred Istanbulem, (to totiz EU fungovala nejlepe). Se soucasnym stavem evropy nedokazu souhlasit.

0 0
možnosti

Se sociálním inženýrstvím EU také nemusím souhlasit, ale musí usilovat o změnu jen politickou cestou přes evropský parlament.

1 0
možnosti
Foto

Ve Švejkovi stačilo k zavření do blázince tvrzení, že válku vyhrajeme. Časy se změnily, dnes bych to viděl na prohlášení, že EU je to nejlepší, co nás potkalo...

0 1
možnosti
VL

Název Vašeho článku z Vás dělá vítěze v soutěži.

Soutěž o blábol roku.

1 3
možnosti
LC

Evropská Unie je nejhorší, co nás potkalo! Už samotný princip fungování EU je krajně nedemokratický, kde bandy nikým nevolených úředníků stanovují normy, které jednotlivé země nemůžou ovlivnit, ale musí je implementovat do svého práva. Naštěstí se už spoustě občanů otevírají oči, na druhou stranu, jak je vidět na autorovi, spousta jiných občanů je naprosto slepá... Jistota je jediná, EU se rozpadna a čím dřív to bude, tím to bude méně bolestné a levnější.

6 6
možnosti

Nestýská se Ti po ruským protektorátu?

1 0
možnosti
MB

Evropa je kotel historických národů, které jsou neustále spojovány do různých říší a únií, které nějakou dobu prosperují...a pak se zase rozpadají a slepují se nové..

Lidi mají vždycky tendenci přeceňovat to, co se děje právě teď.

Že Evropa drží pohromadě...že národy neválčí proti sobě? Ano, dokud mají zdání prosperity a zářných zítřků, tak je klid. Ale jakmile to začne skřípat, vynoří se duchové minulosti..

Prostě při pohledu na historii Evropy, EU je jedním z mnohonárodnostních projektů a to ještě ne s moc dlouhou historií. Takže zatím je ve fázi růstu. Ta bývá vždy nejlepší. Pak příjde vrchol, stagnace, krize a bolestivý rozpad.

Základem všeho je ekonomika ..a EU podle mě není schopna držet krok s USA nebo Čínou. Jestli se i zbytek Asie ukáže konkurenceschopnější a prosperovat začne i Rusko (donuceno sankcemi a poklesem cen ropy k účinným ekonomickým reformám), pak by byl s EU amen natotata..

6 2
možnosti

Měli bychom si položit racionální otázku a racionálně ji zodpovědět: Potřebujeme sjednocenou Evropu v současném globalizujícím se světě? Potřebujeme! Pak je otázka, jak ji znovu vystavět, jak ji obnovit?

1 0
možnosti
MT

Jako ironie dobry... ;-D R^

5 2
možnosti
IM

I19v59o 47M63i41l18d76a

29. 8. 2016 9:16

jestli to je ale ironie..?

jsou tu totiž i tací, kteří v takovéto zhovadilosti věří a frau krvavou Angelu vítali s rudou růžičkou a koblihou zadarmo

0 2
možnosti
JK

A nejlepší na tom je, že až se EU vlivem neschopnosti jejích politiků naslouchat občanům a vlivem následných konfliktů, opravdu rozpadne, budou tito mudrolíni s fajfčičkou a kafíčkem přemoudřele říkat - my vám to říkali.

17 4
možnosti
JK

To, že spolu státy EU neválčí, není nic neobvyklého a ani to není zásluhou EU. Je to přirozený cyklus. Například v 19. století také bylo dlouhé období míru a prosperity, kdy se mocnosti "nehádaly", kdy měly mezi sebou různé smlouvy. No a pak se hádat začaly a byly z toho rázem války světové.

To, že spolu teď neválčí, neznamená, že nemůžou zase začít. EU není nic, co by jim v tom bránilo. Je to spíš šidítko pro věřící ovečky - máme EU, máme se dobře. A dokud EU bude, budeme se mít dobře.

Tahle chvála EU už začíná pěkně zasmrádat. Nedávno jsem zjistil, že EU má nejvíc olympijských medailí na světě, a že jí dokonce vděčíme za internet.

16 5
možnosti

Evropská unie není ideální, místo přirozených vztahů v občanské svobodě je tu příliš mnoho sociálního inženýrství. Ale pořád je to lepší než ten ruský protektorát!

1 0
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář