Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já se bojím toho, že by se autor tohoto nesmyslu dostal k nějakému druhu moci.

Dokud jen blbě plácá tak to jde, ale běda nám jakmile by ty svoje koniny měnil ve skutečnost.

0 0
možnosti

víte, ono je to asi přesně naopak než si myslíte: spousta lidí- kavárenských povalečů, si zvykli na pohodlný život v neziskovkách, multikulturních centrech, čerpají peníze z projektů na podporu integrace menšin. Pokud by jim tento penězovod vyschl tak by je to přímo existenčně ohrožovalo a proto jsou proti jakékoliv změně. Proto se tito lidé tak bojí změny, bojí se že přijde nějaký jiný, nový politik, který nebude trpět financování nesmyslných projektů.

2 0
možnosti

Já se bojím ( spíše jsem znepokojen ) z lidí jako Vy.

1 0
možnosti

Moudřejší ustoupí.

A první krok k dialogu je pochopení názoru druhé strany.

Problém je v tom, že polovina lidstva má IQ menší, než 100 (u Čechů je to 101).

K pochopení složitosti světa je třeba IQ mnohem vyšší, než 100. To ale znamená, že aspoň polovina lidí nemá vůbec možnost souvislosti, příčiny a důsledky chápat.

Hlavně v tom dnešním informačním zmatku.

Proto jsou tak populární jednoduchá řešení typu "postavíme plot" anebo "prostě to zakážeme", případně "člověka poznáš podle barvy pleti" anebo "muslimové nás nenávidí".

Je proto třeba umět všechny tyto problémy JEDNODUŠE vysvětlovat a JEDNODUŠE vysvětlit, proč ta JEDNODUCHÁ populistická řešení jsou jen zkratkou do pekla.

0 0
možnosti

Lidi se prostě bojí změny, která tu je odnepaměti. Rozvedl jste to krásně.

0 0
možnosti

Lidé se nebojí migrantů , že jim vezmou práci. Bojí se islámu a násilí, nedemokratických tendencí a omezování svobod a snížení své bezpečnosti. S ohledem, jak funguje svět v islámských zemích se jim nelze divit.

3 0
možnosti

Přijde mi, jako by autor čekal každým dnem konec světa a snažil se nás hříšníky (tj. lidi s jiným než jediným "správným" názorem) napravit a nasměrovat na "správnou" cestu. Jinak si to neskutečné bombardování nesmyslnými výplody v poslední době nedovedu vysvětlit. :-)

3 0
možnosti
Foto

Hezky napsané. Ale podle vývoje diskuse jste asi hodně lidem šlápl na kuří oko a mají pocit, že Vás mohou za Váš názor napadat a urážet. Protože v blogu člověk vlastně nemá psát vlastní názory a úvahy...Hlavně, že se tady teď všude skloňuje demokratická možnost vyjádřit svůj názor bez cenzury. A jakmile to člověk udělá, tak se potom nemůže ničemu divit :-)

0 2
možnosti

Doporučím vám přečíst si předchozí autorovy příspěvky a pochopíte, proč si tu z něj mnozí dělají legraci (podotýkám, že urážení rozhodně neschvaluji a takové příspěvky jsou mi také proti srsti).

2 0
možnosti

Vaše tvrzení leckde pokulhávají. Například v tom, že se bojíme, že nám cizinci vezmou práci. Ti cizinci už tady jsou dávno a dělají práce, do kterých se našincům už ani tak nějak nechce. Nedávno nám nějaká místní firma zateplovala plášť domu a většina dělníků byli Ukrajinci. Ti tady přišli poctivě pracovat a nikomu nevadí (snad až na těch pár mafiánů z jejich řad, kteří tady trochu kalí vodu). Nemají problém s naší řečí ani kulturou a jejich cílem není pobírat u nás podporu, nýbrž vydělávat, aby mohli zajistit své rodiny doma.

13 0
možnosti

Presne tak...spolecnost tady nechce ty patologicke jevy, ktere s sebou lide ze soucasne migracni krize prinaseji...O nic jineho nejde. Je uplne jedno, jakou maji barvu pleti nebo jake jsou rasyu. Prinosem pro spolecnost rozhodne nejsou...Jestli se nekdo vyziva v tom,ze zde budeme mit zpestreni ve forme znasilneni, vrazd ze cti, detskych snatku apod., pak pro nej nemam jine oznaceni nez uchyl.

6 0
možnosti
Foto

V mnohém máte jistě pravdu - a ta se neodpouští to zaprvé;-) a za druhé, ja bych vskutku tak optimistický nebyl, doba lidem o kterých mluvíte nepřeje, pravý opak je dnes spíše pravdou; ostatně to dokládají nejen diskutéři, ale především to, co se děje v celé společnosti. A nejen u nás. Spíše se bojím, že tak jako už v historii mnohokrát, po pádu nějaké vyspělé společnosti, která stála na nějakých základech a dosáhla svého vrcholu, a kdy pak došlo k odtržení vládnoucí a tedy i bohaté vrstvy od reality, od ostatních společenských vrstev, skutečně nastane chaos a doba temna. Vzpomeňte na pád říše Římské, na kolik století nastal v některých oblastech chaos a zmar. Ano, nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Doba je jiná, jen lidé zůstali stejní.:-/

1 0
možnosti

Vážený pane Ábelovský,

proč Římská říše padla víte, tak se nedivte. Opakujeme tu samou chybu jako před pádem, ale lidi na co na to upozorňují sám dehonestujete (viz. Váš příspěvek pod mým blogem). Nechcete přivodit pád jak chápu, ale svými názory ho vlastně chcete. Pak ale nechápu, proč ten nechtěný pád poté hodíte na ty, co na něj upozorňovali a snažili se mu vyhnout?

Ale alespoň jedno pozitivum, doba trvání nadvlády chaosu a jedné velmoci se radikálně zkracuje, takže se možná dožijete nového uspořádání.

S pozdravem

MZ

5 0
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář