Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sýrie a Bašár Asad jsou v současné veřejnoprávní ČT prezentováni jako země tyrana a ďábla.

Asadovi jsou u moci od roku 1971 a je zarážející, že před tím „hrozným terorem“ utíkají Syřané až po roce 2012, přestože:

1) Asadova rodina patří k tolerantnímu islámu Alawidské orientace.

2) Syrské ženy mají stejná práva jako muži – na studium, zdravotnictví i vzdělávání ve všech oborech. Školství je na velmi vysoké úrovni.

3) V Sýrii nejsou ženy nuceny nosit burku. Šaría (islámské právo) je protiústavní.

4) Sýrie je jediná arabská země se sekulární ústavou a netoleruje islámská extremistická hnutí.

5) Přes 10% syrského obyvatelstva patří k jedné z mnoha křesťanských denominací, ta je plně integrovaná v syrském politickém a společenském životě.

6) V ostatních arabských zemích má křesťanská populace méně než 1% v důsledku trvalého nepřátelství a teroru ze strany islámu.

2 1
možnosti
Foto

7) Sýrie zakázala geneticky modifikované (GMO) plodiny, s uvedením, že toto rozhodnutí bylo učiněno za účelem „zachování lidského zdraví“.

8) Sýrie je otevřena západní společnosti a kultuře jako žádná jiná arabská země. V médiích a na vysokých školách se otevřeně diskutuje jak ovlivnit globální mocenské elity.

9) V průběhu dějin bylo již zvoleno pět papežů syrského původu. Náboženská tolerance je v této oblasti unikátní. Před současnou občanskou válkou se podobné konflikty Sýrii vyhýbaly.

10) Sýrie byla jedinou zemí, která pomohla veškerým iráckým uprchlíkům bez jakékoli sociální, politické nebo náboženské diskriminace. V Sýrii se jasně a jednoznačně staví proti sionismu a vládě Izraele.

11) Sýrie je jednou z mála zemí na Středním východě bez dluhů u Mezinárodního měnového fondu.

12) Sýrie je jediná středomořská země, která je vlastníkem své ropné společnosti, se zásobou ropy 2,500 milionu barelů, vyhnula se privatizaci a ropa je v rukou pouze státních podniků.

3 1
možnosti

A japa voni věděj, co se v tom Aleppu děje? Byli tam, přišli, viděli, zvítězili? A nebo jenom přečetli pár článků a teď jsou z toho chytrej jak rádio? Doporučuji, přidat se k přejmenovaným bojovníkům fronty an Nusra neboli k Al Kaidě a můžou proti Putinovi bojovat v první linii. A až padnou hrdinskou smrtí, tak pro něj slzu neprolijeme.

2 1
možnosti
Foto

J60i69r12i 89B26i45l95i48n85a

26. 12. 2016 1:34

Zase ten vas Sputnik, pane Moucka?;-)

0 1
možnosti

Pokud těm umí(r)něným rebelům na těch nebohých civilistech tolik záleží, mohou je velmi jednoduše zachránit - vzdát se, nebo jít bojovat proti nepříteli ven z města.

5 0
možnosti

já bych mezi proruské a proputinovské pisálky zařadil na jedno z čelných míst peszynskýho ... on píše tak dokonale zoufale a hloupě že stačí si přečíst 1-2 jeho článečky a člověk musí okamžitě nesnášet EU, německo a usa a začít milovat rusáky ... to se jen tak nevidí, takové kontraproduktivní blábolení ... ;-D

13 3
možnosti

P60e80t47r 28S75u59s86k41e

4. 12. 2016 14:07

Nechápu, proč bych měl cítit vinu a odpovědnost za politiku válečného zločince Obamy, který svou podporou "umírněné" opozice, jejím výcvikem a dodávkami zbraní má na situaci v Sýrii největší zásluhu. Máte to hodně pomotané. A že se tu Putin angažuje? Oni si Rusové "dovolují" mít také své sféry zájmu.

14 3
možnosti
Foto

O tom, že by USA mělo nějaké sféry zájmu, tak to nevím. Vím jenom, že zatím USA neposkytuje nikomu v Sýrii zbraně, pouze vojenský výcvik. Jak jsem četl, tak by měl kongres USA odhlasovat poskytnout umírněné opozice v Sýrii, protiletadlové zbraněA a tomu tleskám.

1 12
možnosti

Dobrý den , nechcete zaplatit jednosměrnou letenku do Alepa , mohl by jste tam pojišťovat ?

6 1
možnosti

"... na mrtvolách žen a dětí z Aleppa" A zbudou po nich malá koťátka...;-(

2 0
možnosti
Foto

A20l39e18š 89M74e11r50t96a

4. 12. 2016 12:55

Pán autor v tom má jako obvykle chaos. Hned v úvodu vyčítá západu, že nezasáhl v Sýrii a srovnává to se situací v ČSR v době Mnichova, kdy západ odmítl pomoc naší vládě. Z této logiky ovšem vyplývá, že pomoc by měl Asadovi, protože tento oficiálně v Sýrii vládne a secesistické hnutí sunnitů, lze přirovnat k naším sudeťákům usilujících o odtrhnutí. P.S. pane autore ten citát na závěr není od Hemingwaye, ten si ho jen vypujčil.

15 1
možnosti
Foto

Pane Merto, Syrie je země je zemí, kde je 70 procent Sunnitů, těm vládnou Alavité. V roce1966 v Sýrii byl proveden krvavý převrat, který zorganizovalialavité a Hafíz Assad se stal ministrem obrany. Tím se dostali v Sýrii k mocirodina Assadu Alavité je muslimská náboženská skupina, která patří do šíitské větve islámu. V Sýrii je jich pouze 13 procent. Asadové je to samé jako Hitler v Německu. U moci je drží Rusko, která má díky tomu v Sýrii základnu od roku 1971. Asadové vládnou v Sýrii jenom díky teroru, který vyvolává strach. Strach z rodiny odpadl v polovině března 2011, kdy vyšli v městě Daraa, na jihu Sýrie, do ulic obyvatelé protestovat proti uvěznění a mučení dětí ze základních škol, kteří se ničehojiného nedopustili, než že si dovolili na zeď napsat ústřední heslodemonstrantů v Tunisku a Egyptě: „Národ chce svržení režimu“. Při mučenítenkrát zemřel čtrnáctiletý chlapec Hamza Al Chatib. Asad už tehdyzavraždil na 4000 nevinných pokojných demonstrantů a i v této době bylyvyslány tanky do ulic. To je důvod toho, co se dnes děje v Sýrii. Opět je tady Rusko, které pomáhá Asadovi se udržet u moci a slabost Obami, který nedokázal k tomu zaujmout odpovídající postoj. Pouze USA poskytuje umírněným Syřanům vojenský výcvik a to je vše. Místo, aby jim poskytl zbraně.

2 6
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
12 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS