Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
21 1
možnosti
JR

J96a91n 40R77á10ž

2. 2. 2017 18:38

K Vaší poznámce: U paní Šabatové je bolševismus výplodem toho, jak se politická orientace skloubila s dominantním rysem její povahy.

7 0
možnosti
AK

Nemyslím si, že by Trump byl antisystémový, jak zní jeden z vašich názorů.

To přece není žádný odpůrce socio-ekonomického systému, zvaného kapitalismus.

Je to člen republikánské strany, bohatý člověk a příslušník elity.

On ho chce jen opravit a učinit lepším pro většinu Američanů.

A tak je možné, že dopadne stejně jako kdysi Gorbačov.

To také nebyl žádný odpůrce socialismu, byl členem komunistické strany a příslušník tehdejší elity. Chtěl socialismus jen zreformovat a učinit ho lepší pro většinu občanů.

Tím ovšem ukázal jeho nereformovatelnost a přispěl k jeho pádu.

Možná nám i Trump ukáže nereformovatelnost kapitalismu.

Pokud ho nedokáže učinit lepším pro lidi...

4 2
možnosti
SB

Rozdíl je v tom, že Gorbačov chtěl reformovat něco, co nikdy nikde předtím nefungovalo, kdežto Trump chce reformovat něco, co kdysi docela dobře fungovalo v mnoha zemích, včetně té, kde on nyní prezidentuje.

Takže se vlastně nesnaží ani tak o reformu, jako spíše uzdravení.

17 1
možnosti
Foto

V něčem má pravdu. Ale idealizuje si boj USA proti říši zla v podání SSSR. USA pod zaminkou boje proti SSSR, jenž se snažil jen držet krok k mocnejsim protivníkem, likvidovaly levicové i jiné režimy, jež jim byly nepohodlné. Za vše Allende v Chile, Mosadegh v Iranu, vlada v Guatemale, na níž se podilel Freuduv synovec, autor teorie moderní medialni manipulace. A to nikoli z ideologických důvodů, ale kvůli zájmům tamnich kapitalistů.

3 1
možnosti
SB

Zatímco SSSR zlikvidoval v roce 1968 i vládu spojeneckého státu, která navíc to spojenectví ani ten socialismus, jak se tomu tehdy říkalo, ani nezpochybňovala.

Takže USA sice možná likvidovaly, ale přeci jenom ideologicky odlišné vlády. Zatímco SSSR likvidoval i spojence, s jehož představiteli se ještě tři neděle předtím Brežněv oficiálně na veřejnosti líbal.

3 1
možnosti
Foto

Drahá Ameriko, poslouchej ty, kteří ti teď spílají více, než ty, kteří se k tobě lísají. Je to jako v životě. Jen skutečný přítel ti řekne pravdu, protože pro tebe chce to nejlepší a jen falešný přítel ti bude podlézat, aby tě zničil.

Jsem proti Trumpovi, protože jsem proamerický.

Zdroj: http://tomaspeszynski.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=584379

Inu, není podlézání jako podlézání, ani lísání se jako lísání. Až do úplného olysání;-D

7 1
možnosti
JN

Tak mě napadá, že kdyby tato definice opravdu platila, pak největším nepřítelem a ničitelem Ameriky (alespoň za tu dobu, co jsem na světě) byl Václav Havel.

0 1
možnosti
PV

V blogu je spousta tvrzeni, kdo vsechno byl proti cemu a ted jsou unizono proti prezidentu Trumpovi (boze, psat souslovi "prezident Trump" me fakt dlouho neomrzi :), jedna se o autorovu touhu, aby to tak bylo, nebo to tak je? Kdyz podobna tvrzeni napisou podporovatele prezidenta Trumpa (je to tu zas, radost, ze to muzu napsat :), jejich oponenti zadaji "odzdrojovani" (tohle jekt divny novotvar), nemohl by pan autor taky neco podobneho nabidnout? :)

7 1
možnosti
ZS

Vy kdyby jste se tady aspoň jednou denně nevyzvracel, tak by to nebylo to pravé ořechové

16 0
možnosti
JR

J41a46r90a 38R23a71n52k

2. 2. 2017 19:52

Tak pokud se Vam nedostava dostatek domacich zprav a jste lini hledat, musime Vam pomoci, mozna, ze o tu premiru optimismu pokud ctete, poslouchate a sledujete nesmirne mnozstvi zdejsich zprav - prijdete, nebo aspon zacnete zdrave pochybovat a ne jen kyvat na kazdy bonmot:-)

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/02/02/what-we-know-so-far-about-trumps-phone-calls-with-foreign-leaders/?utm_term=.47caa4dbae82

0 6
možnosti
SB

Jak to tady čtu, tak proti Trumpovi jsou v podstatě všichni.

Zůstává tudíž záhadou, kdo jej zvolil prezidentem USA. Jak je možné, že vyhrál ve více než 35 státech.

28 0
možnosti
JL

Spravny argument, pane Benesi.

0 0
možnosti
AK

Zdůvodnění netřeba.

Je vlastně jedno co Trump řekne nebo udělá, vždycky to bude další důvod být proti němu.

Když Bill Clinton navrhl postavit zeď a deportovat ilegální migranty - s dodnes aktuálním zdůvodnění tohoto kroku (ve své druhé části i v rámci EU) - "jsme sice zemí imigrantů, ale i zemí zákona", dostalo se mu bouřlivých ovací ve stoje.

Když totéž chce Trump, je to jen další důkaz toho, jaký je to vlastně darebák a je třeba odsoudit tento záměr i jeho...

30 0
možnosti
JR

J70a54r66a 36R57a13n17k

4. 2. 2017 3:21

Alejiste, v tom mate pravdu, deportovalo se i predtim, deportuje se i z Kanady, nedivala jsem se kolik za minuly rok, ale 2015 bylo asi 15.000 deportovanych a je pochopitelne, ze pokud se nekdo provini, mel by byt deportovan, v Kanade se dokonce i zbavi obcanstvi, protste jste nekde ze mne udelali milovnika islamu a mam to peisite, je mi to jedno, jenom ja sam mohu vedet a znat. To, ze neuznavate zadnou humanitu svedci pouze o jedne veci, ale je Vas pouze 40%, tech 60% zemanovych hlupaku se mnou mozna souhlasi;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář