Rusko a uprchlíci

13. 02. 2017 16:02:04
Pokud se týká vyvolávání problémů v EU, nenechává Rusko nic náhodě. A to ani v případě obrovského problému s migrací.

O tom, že Rusko využívá a zneužívá migrační krizi pro destabilizaci EU, není pochyb. Veškerá ruská propaganda po vypuknutí migrační krize okamžitě přesedlala z barvitých líčení údajných zločinů údajných ukrajinských fašistů na neméně barvité líčení údajných zločinů údajných uprchlíků.

Je velmi pravděpodobné, že migrační krizi nevyvolalo samo Rusko, protože to je příliš velký civilizační problém a celé je to nad schopnosti jednoho státu, byť by to byl říše čistého zla. Je však také velmi pravděpodobné, že Rusko této krizi pomáhá, seč to jde.

Čas od času problesknou informace o ruském zapojení do zvětšování tohoto problému, o kterých se tu a tam zmíní i naší politici. V roce 2015 o tom mluvil náš ministr obrany Stropnický. Před rokem se o tomtéž zmínil i ministr zahraničí Zaorálek.

A nyní tady máme novou indicii od německé televize ZDF. Ta ve svém dokumentu „Putinova studená válka“ říká, že ruská Federální bezpečnostní služba FSB vysílá do Evropy Čečence jako uprchlíky. ZDF to prozradil bývalý důstojník FSB, který byl zapojen do vysílání Čečenců do Evropy. Cílem těchto Čečenců je kromě sledování islámských teroristů také „účast na protivládních protestech“ a „infiltrace muslimských komunit a podpora zájmů Kremlu“.

Co to jsou zájmy Kremlu, je přece jasné. Jednoznačným zájmem Kremlu jsou rostoucí rozpory mezi uprchlíky a místními obyvateli a podpora radikalizmu na obou stranách. O tom, že Rusové podporují radikály, neonacisty a xenofoby po celé Evropě se dobře ví. Asi nebude náhoda, že proti uprchličtí politici z německé AfD, že Marie le Penová, že proti uprchlický Orbán a Zeman jsou spojenci Ruska. Stejně tak to nebude náhoda v případě nizozemského Gherta Wilderse a mnoha dalších.

Jenže samozřejmě vlády zemí EU, neziskové organizace, občané těchto zemí, jakož i uprchlické komunity se ze všech sil snaží, aby probíhala poklidná integrace a spolupráce. Aby byli odhalováni radikálové a teroristé. Jenže to by byl pro Putina opravdu průšvih, kdyby Evropa předvedla, že její humanistická tradice je silnější než jeho byzantské běsnění. No a tak je zřejmě uprchlíků třeba pomoci v radikalismu. Jistě to zvládne mnohem lépe jiný muslim, třeba Čečenec než modrooký Ivan. Ten by byl v uprchlickém táboře asi stejně nenápadný jako černošský agent CIA v Moskvě.

Čas od času se objevují drby o tom, že některé teroristické útoky jsou podezřelé nebo jako by byly na objednávku Ruska. Ano, přiznávám, nejsou pro to žádní důkazy. Ale pokud ve světle nejnovějších zjištění televize ZDF podezření stoupá.

Ale i kdyby se to nepotvrdilo, samotný fakt, že drtivá většina uprchlíků ze Sýrie uprchla před ruským spojencem Assadem a nyní také už před ruským bombardováním stačí.

Autor: Tomáš Peszyński | pondělí 13.2.2017 16:02 | karma článku: 20.43 | přečteno: 1345x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.58 | Přečteno: 482 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.95 | Přečteno: 1479 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 464 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.55 | Přečteno: 266 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 683 | Diskuse
Počet článků 1059 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1009

Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...