Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Pane, již jsem Vám jednou napsal,abyste si na své tělo bohatýra navlékl khaki uniformu 6xl, na prsa si přidělal fotku vraha Bandery a šel bojovat. Vysoce si ceníte postoje vládních představitelů Polska ( snad tam máte rodinné vazby ) a v rámci EU Vám nic nebrání změnit bydliště. Věřím ,že Evropa si zachová klidnou hlavu a nepustí se do žádného dobrodružství kvůli státu, který je vykraden a veden oligarchy.

10 2
možnosti
Foto

Ale ne, to on nepůjde, on má poslání tady. Tam se mu mohlo něco stát. Ta ztráta ...

3 2
možnosti

Uvědomujete si vůbec, že otevřená válka mezi NATO a Ruskem by neměla vítěze, ale jenom poražené? Jaderné velmoci spolu mohou válčit jenom tím stylem, jako to dělají nyní - skrytě, prostřednictvím tajných služeb a neoznačených vojáků (domnívám se, že na Ukrajině jsou aktivní jak státy NATO, tak Rusko). Pokud by situace přerostla do otevřeného vojenského střetu mezi státy NATO a Ruskem, hrozí nám jaderná válka. Tou nikdo nic nezíská.

Už ekonomické sankce riziko války zvyšují, protože jejich vedlejším (?) efektem je vzájemná nezávislost ekonomik, což znamená, že se snižuje tlak na mírové řešení situace.

Ukrajina není v NATO, není v EU, není důvod kvůli ní válčit. Chybou bylo snažit se jí do západních struktur zatáhnout (protože to znamenalo ohrožení Ruska). Samozřejmě, pokud by Rusko zaútočilo na člena NATO, to už by byla jiná situace. Ale opravdu netuším, proč by Putin riskoval, že z Moskvy (a pár dalších větších měst, pokud by jste např. vy byl premiérem, tak i Prahy) zůstane radioaktivní kráter.

9 2
možnosti
JR

J96i85ř35í 53R60a49š54k73a

30. 8. 2014 17:26

NATO více dělat nemůže pokud nechce otevřenou válku s Ruskem. Tu nechce nikdo, ani EU, NATO či Rusko. Válka s Ruskem = jaderná válka = konec lidstva. Sankce na Rusko nepůsobí a Putina nezajmá veřejné světové mínění. Jediné co zastaví Putina jsou jeho Oligarchové, kterým dochází peníze, takže současná nepřímá podpora Ukrajiny ze strany Putina dotlačí Porošenka tam, kde ho Putin chce mít -> bude donucen jednat se separatisty. Pravděpodobně dojde k federalizaci části Ukrajiny, která bude orientována na Rusko, které nemá ekonomicky na to, aby si anektovalo další území - už Krym je stojí nemalé peníze, které muselo Rusko vytáhnout z rezerv. Je až vtipné, že se Putin bojí spolku Ruských matek padlých vojáků než všech ostatních - ty si totiž nedovolí umlčet, protože rusý občan a veřejnost si tohoto spolku matek váží a důvěřuje mu. Tak či tak, Rusko dokončí co má v plánu, po čase se situace uklidní, sankce povolí a pojede se dál. Celý svět je ekonomicky propojen a válka není v zájmu nikoho.

4 0
možnosti
MK

M50i80l81a98n 11K77e20s22l

30. 8. 2014 17:51

Ti vojáci z Ruska bojující o dovolené na Ukrajině jsou "záklaďáci" nebo dobrovolníci profesionálové,kteří si přivydělávají?Kdyby to nebyli záklaďáci, tak by ruské matky do toho moc mluvit nemohly. Nechci věřit,že Putin udělal chybu a poslal tam nezkušené záklaďáky.

0 3
možnosti
MK

M58i31l64a92n 16K89e27s46l

30. 8. 2014 17:15

NATO dělá jen to co může.Na víc nemá.Ta vaše výzva k tlačení - nevím,nevím.Kdo moc tlačí tak se akorát může potentočkovat.

5 2
možnosti
PR

Karma,nechapu proc nezavedem alespon odvody,nepodporujem aktivni zalohy atd az bude Rus na vychodni hranici Slovenska bude pozde.

3 5
možnosti
JC

Ale tak pánové, kdo Vám brání? Nakupte si (za své!) plnou polní a šupajdá na východ, přidejte se k Banderovcům, k Národní gardě anebo k jiným bojůvkám z Kyjeva a alou do boje ještě dál na východ Ukrajiny. Neváhejte ni vteřinu, odvážných reků je tam asi třeba.

7 5
možnosti
Foto

Neschovávejte se pořád za NATO, nebo stát,  jestli se vám chce tolik válčit, vyražte  jako dobrovolník.

17 4
možnosti

To on samozřejmě neudělá, on je přece vynikající analytik světového dění a jako takového je třeba na stránkách jeho blogu. Jen mu jaksi uchází, že svět má problém s militantním islámem, že Rusové mají nějaké problémy s Čínou, se kterou může mít problém i ten západ ve velice blízké budoucnosti a tím spíše, co USA a EU právě na Ukrajině činí, a s tím islámem ve střední Asii jakbysmet. Tenhle jestřábek by rád viděl, aby se v Rusku dělo totéž co na Ukrajině. Dál než do roku 1968 se holt zatím nedostal. Stejně jako Schwarzenberg či Dobrovský. Holt se pro ně to světové dění zastavilo právě v tom roce 1968 a odtud i jejich vztah k Rusku.

A jemu ale absolutně nevadí, že z tohohle všeho nakonec bude mít největší "bolení" hlavy EU a zejména ty státečky střední Evropy - a tím i on. Ve veškerém slova smyslu. Ví to už i nejen Fico. Měl tu čest jednat přímo s Jacenjukem - on ví, autor a jeho klony snad ani netuší, kde vlastně stojí

10 5
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář