Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny autore, ja jsem ochoten souhlasit s nutnosti pomoci utecencum kteri zachranuji holy zivot svuj i sve rodiny. Takovych je ale na lodich potapejicich se ve stredozemnim mori minimum. Vetsinu z nich naopak tvori mladi cernosi muzskeho pohlavi kteri evidentne utikaji jen za blahobytem socialnich siti zapadni Evropy. Techto a prave techto radobyutecencu se bojim a mel byste se jich bat i vy. Copak nesledujete co se deje treba ve Francii? Evropske narody se v historii jiz vicekrat musely branit musliske invazi a vzdy to nakonec dopadlo dobre. Jen jeste nikdy v historii nemel islam v evrope tak mocnou patou kolonu jako ji ma dnes. A zlobte se na mne nebo ne, takovi lide jako vy do pate kolony take patri.

8 0
možnosti
LJ

Je to tak. Když se vyloděj na pobřeží Italie  tak se diví, že je nikdo nevítá s otevřenou náručí a že jim hned nedavájí sociální dávky. Dyť jim to na netu tvrdili z evropských neziskovek.

3 0
možnosti
JR

J50a15n 86R46á56ž

2. 7. 2015 15:56

Zásadním omylem všech, kdo vyznávají podobný názor jako autor článku je, že ty masy, které k nám vnikají jsou uprchlíci. To označení je pro ně stejně zcestné, jako kdyby autor nazval pilota ultralightu kosmonautem. 

Ve skupině mých přátel jsme pro tyto "běžence"  začali používat název "ekonomičtí kočovníci", což je přesnější označení. Uprchlík je člověk, který žádá o poskytnutí asylu v zemi, kde chce žít a prokáže, že  v domovské zemi je ze zcela právně definovaných důvodu pronásledován. To tito lidé nejsou.

 Nikdo k nim nemá jakoukoliv povinnost a nemají právo žádat, aby země, kde poprvé vstoupili na půdu EU jim nějaké asylové výhody poskytovala, neb právo ne mezinárodní ochranu nemají! 

Ekonomický kočovník je člověk, který bez  jasného cíle putuje světem za vidinou zlepšení své sociálně ekonomické situace. Je mu v podstatě jedno, kde se usadí dočasně, či trvale a svůj sen se pokusí zrealizovat a vžité mezinárodní standardy dávají každému státu právo tyto kočovníky na své území přijmout, či nepřijmout. Ovšem nedávají těmto státům právo, jim poskytnout mezinárodní právní ochranu a vydat jim pas umožňující jim volně cestovat uvnitř EU.

6 0
možnosti
VO

Včera jsme se šli na tyto "uprchlíky" podívat, a to v centru Bělehradu. Zajímalo mě, jakým dojmem budou působit. Celkový dojem se zcela vymyká nějakému racionálnímu rámci uvažování a je velmi těžké pochopit, oč tu vlastně běží.

  Jsou tu v zásadě 2 překvapující elementy:

1) Všichni jsou v naprosté pohodě, ani náznak nějaké nervozity, která by se přirozeně dala v jejich situaci očekávat v souvislosti s nejasnou budoucností. Spíše působili jako turisté, kterým zanedlouho pojede autobus, který je doveze do jejich konečné destinace.

2) Po vnější stránce jsou všichni velmi solidně a čistě oblečení, jako kdyby si pořídili nové oblečení na cestu. A co bylo nejpřekvapivější, zhruba třetina z nich držela v ruce chytré telefony a vedla mnohaminutové rozhovory (buďto roaming, nebo že by satelitní telefon?).

  Je tedy zcela jasné, že se nejedná o uprchlíky, kteří před něčím skutečně "prchají", ale o velmi dobře organizovanou akci s velmi konkrétními cíly.

9 0
možnosti
MR

Myslím si, že by jste se měl vidat do světa na zkušenou. V tuhle roční dobue je v Sýrii a Afganistánu skutečně krásně ;-);-)

3 0
možnosti
Foto

Nechápu proč je autor tak u zdi. Stačí se rozhlédnout po bytě, ulici, městě, kde žijeme. Sám bych v domě kde žiji jen s manželkou ubytoval bez problému dvacet uprchlíků. To znamená desetkrát víc. Udělat to každý, je nás rázem stomilionů. Větší jak Polsko. Konec by byl s českou malostí.

1 1
možnosti
JC

Jako ironie dobré, ale jako skutečnost ... :-/

5 0
možnosti
PK

Máme nezasloužené štěstí v tom, že se většina imigrantů  touží dostat do Německa, Anglie, nebo severských zemí a i kdyby u nás získali azyl, stejně by tu nezůstali. To ale neznamená, že je sem máme schválně tahat. Naše neziskovky si klidně ještě léta vystačí se "začleňováním"  Romů, kteří tady už dávno jsou...

7 0
možnosti

Pořád mi tu chybí vaše adresa, na které budete ty uprchlíky přijímat.

17 0
možnosti
Foto

Kdybyste používal logiku, nenapsal byste takovou slátaninu. Jen doufám, že se nechystáte zachraňovat úbytek obyvatelstva.Rv

21 1
možnosti
PK

P17e27t67r 98K82o82l34á14ř

30. 6. 2015 21:36

Počkej Tomasi až vyjde na světlo dnešní událost v Maďarsku.

3 0
možnosti
JK

Článok je dobrý návod, ako sa dostať na prvé miesto... Napísať kapitální bejkovinu...

7 0
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář