Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

čím dál tím víc mám dojem podle obsahu blogů ( i profilová fotografie mne v tom podporuje), že jméno Peszynski je místním pseudonymem novinářské hvězdy Pavla Novotného :-)

5 1
možnosti
JC

No nevím, myslím si, že mladý Novotný je přec jenom drobek inteligentnější ...;-)

1 0
možnosti
JM

Až k nám přijdou hoši z jůesej, až k nám přijdou hoši z jůesej, tak nás na útvarech, na útvarech, na útvarech všechny voběsej.....

0 0
možnosti
Foto

Pan Okamura přišel na akci, pan Peszynski přišel rovněž na akci, na kterou někdo další přinesl šibenice.

A nyní se zde dozvídáme, od přímého účastníka p.Peszynského, že tam jiný přímý účastník, pan Okamura, propagoval jakési šibenice. Jak jste k totu došel, pan Peszynski, vždyť Vy jste se té akce také zúčastnil - dle této Vaší logiky tedy propagujete ony šibenice naprosto stejně, jako pan Okamura (?)

9 4
možnosti
JN

Mohu souhlasit s panem Tomaszem, že ať byla akce původně míněna jinak, tím že tam kdosi přinesl maketu šibenice, tal jí jiný směr a pokud to pánům řečníkům nevadilo, je to jejich mínus. A že nezasáhla policie, považuji za mínus pro policii.

Na druhou stranu, pan Tomasz se se svým pochybným spolkem účastnil řady akcí, u kterých mi nečinnost policajtů vadila ještě více.

Takže když to shrnu, pan Peszynski a pan Okamura jsou pro mě stejná spodina a jsem rád, že stojí proti sobě.  Tragédie nastane teprve tehdy, až se tito dva budou vzájemně podporovat.

1 0
možnosti
JM

Takže Ajko opět jako obvykle nic nepochopil. Šibenice byly symbolem trestu za velezradu politikům nikoli jako nástroj redukce imigrantů. Velezrada je slovo. které autor s oblibou používá ve svých článcích vůči komukoli, kdo má jiný názor než on a chce se s nimi vypořádávat. Čili jinými slovy dělá totéž co pouliční demonstranti. U nich se jedná dle autora o projev nacismu. Projevem čeho jsou tedy podobné hrozby (jen bez fyzického symbolu) u autora? Mírumilovného intervencionalismu?

No a jelikož autor je absolutně chabrus na jakékoli znalosti historie, díky čemuž nás neustále zahrnuje zcela špatnými a fakticky i například politicky chybnými historickými paralelami, tak si dovolím jednu nadnést. Naše země má jednu takovou dle mého názoru dobrou a obnoveníhodnou tradici: Defenestrace politiků, kteří něčím přestali reprezentovat vůli lidu nebo nedobře spravovali věci veřejné. Jednalo se tedy o podobný stav, jaký zažíváme nyní. Defenestrace byla formou exekuce, kdy většinou exekuovaní nepřežili, v případě 2. defenestrace byla těla novoměstských konšelů dokonce vyhazována z oken již mrtvá. Někteří exekuovaní měli však štěstí a přežili.

A teď se zmateného autora zeptám. Byl Jindřich Matyáš Thurna nácek, protože použil násilí vůči zrádným místodržícím? Pokud by odpověď zněla ano, jsme v pěkném maléru, protože tím pádem máme ve dvou městech pojmenovány ulice po nacistovi. V Praze na Břevnově a v Táboře. Co s tím, Ajko budou dělat? Měli by napsat nějakou ostrou filipiku, v níž svým hystrerickým stylem budou požadovat nápravu tohoto strašného stavu.

6 4
možnosti
PH

P83e66t82r 64H67a75l20í64k

4. 7. 2015 20:09

Pokud je nekdo nespokojeny s vladou, vezme symbolicko sibenici jako vyhruzku politickou smrti, je to nacek.

Pokud je nekdo nespokojeny s vladou, vezme molotovovy koktejly a utoci na policajty a zapalije je, je to projev demokracie a obcanskeho uvedomeni. V zadnem pripade nacek.

Asi jste poznal vas milovany Majdan v druhem pripade.

8 2
možnosti
Foto

Se šibenicemi se tu promenádovaly i odbory, i tady na blogu občas někdo někoho podobně řeší a nic se neděje. Pak vylezete vy a děláte z toho pomalu převrat. Zapomněl jste na to, jak jste chtěl odstranit Sobotku? Tady veřejně na blogu? Tak se zklidněte.

19 2
možnosti
MR

To pomalu nebudeme moci odsoudit politické soudní monstr procesy v 50 letech kde byl na konci provaz ... .

2 1
možnosti
MR

Mnohdy jsou dalece horší ti jež s velkým humbukem to odsuzují a dělají z toho že hora porodila myš... .  Jsou v zajetí svých ideálů jakého si nadčlověka a potřeby lidi vychovávat a vést, mnohdy ale žijí v iluzi.

V současné době kde se láme jedna epocha, chce rozpustit tyto iluze a když to nepochopíme tak je tvrdě rozpustí někdo jiný.

Jsem docela zaskočen politiky jež si myslí že musí určovat co lid může a nemůže, to dělala strana.

Zakročit by se mělo spíše kdyby se to opakovalo ... .

4 2
možnosti
TL

Každý zloděj a vrah by měl někdy skončit pod šibenicí. To že si současná vláda a například i Vy myslíte že nejste zloděj je Váš názor ale ostatní to třeba vidí jinak.

Taky právě současná vláda se ihned ozvala že takto ne a že policie postupovala špatně a měla proti těmto lidem zakročit.

2 2
možnosti
Foto

Politici si dělají co chtějí, názor většiny obyvatel je nezajímá, stejně jako Vás a Vám podobným. Demokracie není o pohrdání spoluobčanů. Ti pak hledají i takovéto cesty, jak poukázat na nesmyslnost a nebezpečnost jednání našich politiků.

8 1
možnosti