Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Lépe bych to nanepsal:

Občanská společnost je jakési úchylné učení Václava Havla, které má za cíl dostat do funkcí a „ke korytům“ nevolené a neoblíbené lidi.........

11 2
možnosti
SN

:-).....Pane Peszinski ! TO je hotová disertační práce ! A všechno z Vaší ctěné hlavy? POchlubte se kdo Vám s domácím úkolem pomáhal ! Rv

4 2
možnosti
SJ

Ve vašem profilu vám chybí slovo "neomarxista".

7 7
možnosti
JL

Ty neziskovky a ostatní občanská sdružení mají ale jeden podstatný nedostatek, který, myslím, zmiňoval už V. Klaus. A to je jejich nulová odpovědnost. Věřím, že neziskovky ve valné míře zakládají lidé, kteří svoji iniciativou chtějí udělat svět lepší. Pokud se jim ale jejich "projekt" nevyjde, a nedejbohu udělají svět ještě horším, tak za to nenesou žádnou zodpovědnost. Na rozdíl od politiků, kteří riskují, že už nebudou zvoleni. Nebo na rozdíl od podnikatelů, kteří riskují krach a finanční ztrátu. Viz např. Generace 21 a její neúspěšný projekt na přesun imigrantů z Iráku. Kdo ho platil? Ti, co to vymysleli? To sotva. :-P

15 2
možnosti
Foto

Já se vlastní in iniciativy nebojím. To bych se musel bát sám sebe.:-/

2 1
možnosti
JN

J14o19s74e25f 47N32i51k48l

14. 6. 2016 12:42

...skoro to vypadá jako by autor obhajoval neziskovky...

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
19 3
možnosti
Foto

Nadávkou je slovo neziskovka pro pár křiklounů co ani netuší co všechno jsou neziskovky a pro lidi typu Zemana co se snaží si nahnat popularitu hanobením jiných.

Schválně co jsou třeba klokánky?;-D

2 4
možnosti
ZS

Jedna věc jsou iniciativní občané, kterým je povětšinou nějaký prezident úplně ukradený, a jiná věc občanské iniciativy, které využívají všech legálních i méně legálních prostředků, aby prosadily své zájmy. Zatímco v místě, kde jsou aktivní a iniciativní občané, je radost žít, v místě s aktivními občanskými iniciativami se žít prostě nedá.

25 3
možnosti
JR

J50a27n 31R68á18ž

14. 6. 2016 12:49

R^hezky definovaný přínos neziskovek.

Naprostá většina z nich jen prudí,nic společensky užitečného nevykonají a aktivity naprosté většiny lze považovat za parazitní a zbytečné. Čest těm pár vyjímkám, které například pomáhají hendikepovaným nebo rodičům nemocných dětí za peníze od sponzorů.

A každopádně by se mělo zakázat dotování neziskovek z veřejných nebo z neidentifikovatelných zahraničních zdrojů. Být to ve Švýcarsku, tak by o financování neziskovek a parazitních projektů rozhodlo referendum.

Např. obskurní, prý neziskový projekt HateFree Culture, s mnohamilionovým rozpočtem, realizuje Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR. Projekt je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize. A občan se jen diví na co jdou peníze z jeho daní!

12 2
možnosti
MP

Já znám celkem dost iniciativních lidí, kteří ale v žádných neziskovkách nejsou. Pracují v běžných povoláních a na své vesnici se angažují v obecním zastupitelstvu, organizují kulturní a sportovní akce, pracují s mládeží, nebojí se ani podílet na charitativních akcích.

Vy se neustále pasujete do role dokonalého vlastence a dobroděje lidstva. Nebýt Vašich iniciativ, tak se naší společnosti vůbec žádná újma nestane, toť můj názor.

27 3
možnosti
SB

Takoví lidé, jako je autor tohoto blogu, si velice rádi hrají na hrdiny. Protože však se člověk jako hrdina nemůže projevit, když žádné nebezpečí nehrozí, tak si to nebezpečí musí vymyslet a vsugerovat.

A to je přímo ideální:

Když je nebezpečí skutečné, tak to hrdinství může být i nebezpečné a člověk při něm může přijít k úhoně (zmlácení, úraz, kriminál, usmrcení).

Když nebezpečí není žádné, tak člověk nemůže být hrdinou.

Ale při smyšleném a vsugerovaném nebezpečí člověku vlastně nic nehrozí (to nebezpečí je smyšlené a vsugerované), avšak na hrdinu si hrát může.

12 2
možnosti
SB

Ve svém článku píšete:

"Poslední dva čeští prezidenti mají dobré důvody, aby likvidovali iniciativu občanů."

-----------------

Tak mi odpovězte:

Jakou iniciativu občanů zlikvidoval Klaus a jakou zlikvidoval Zeman?

Za jaké iniciativy je u nás vyhazov z práce, zákaz studia na vysoké škole, zákaz vycestovat do zahraničí, popřípadě dokonce trestní soud a pobyt za mřížemi?

Co já vím, tak Klaus i Zeman se o různých aktivitách vyjadřovali sice kriticky a někdy i velice nelichotivě, ale to snad bylo jejich právo, které vyplývá z všeobecné svobody slova.

Ale když Vy píšete o likvidaci, tak se Vás táži, co konkrétně jeden nebo druhý zlikvidovali.

29 1
možnosti
Foto

Pane Beneši, s rozumnými a logickými argumenty zde nemáte šanci. To já už jsem to dávno vzdal.

12 1
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář