Diskuse

Tolerance

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Že zrovna Vy píšete o toleranci?! 8-o

11 0
možnosti

P47e46t63r 86Č44e51j85k17a

27. 11. 2016 11:57

To je ale krásně pokrytecký článek. ;-D Takže k té toleranci, ono je třeba odlišovat mezi tím, jestli jde o toleranci vůči osobám žijícím například zde v ČR (či potažmo Schengenu) a nebo jestli jde o toleranci vůči osobám žijícím na jiném kontinentě, v jiném kulturním okruhu... Trefil jste dokonce i ten stěžejní bod, kde má tolerance svojí hranici - souladnost/protikladnost hodnotového systému. Příklad? Člověk, který považuje za správnou a dokonce morální mstu v podobě vraždy za urážku rodinné cti, nemá v Evropě co pohledávat - vůči takovým tolerantní být opravdu nesmíme....

Jinak, co se různých menšin týká - mně třeba sexuální menšiny naprosto nevadí do chvíle, dokud nemají potřebu svojí orientaci prezentovat veřejně a vnucovat mi nějaký pohled ve smyslu, že díky tomu jsou snad "něco víc"... Orientace je naprosto privátní věc každého z nás a takovou jí vnímám - všechno ostatní je o otázce míry vkusu / nevkusu....

10 0
možnosti
Foto

R^ Tak. A prosazování se za každou cenu a přitom se dovolávající toleranceRv

1 0
možnosti
VC

Tolerance je jedna z nejdůležitějších hodnot. Která autorovi naprosto chybí!!

12 0
možnosti
LC

Jo, zaujaly mě dvě věty ... Pokud někdo věří v jiného boha, uznává jiný způsob lásky nebo má jiný vkus než my, tak je to jeho věc a musíme to přece tolerovat. Naopak pokud někdo nad námi uplatňuje svou moc, na kterou nemá právo, vnucuje nám své hodnoty, ubližuje jiným, tak to tolerovat nemůžeme... Jak tak sleduji vaše blogování, nějak se nemůžu srovnat s tím, že jste tohle napsal vy. Tak si, prosím, každý den ty dvě věty alespoň desetkrát přečtěte. BTW, zemí, tak tolerantních vůči náboženské, či jiné odlišnosti, jaká je v Česku, na světě moc nenajdete.

9 0
možnosti
MB

No, někoho tak netolerantního jako Vás pane Peszinsky jsem dlouho neviděl. Víc takových jakp Vy a ještě k tomu aby jste mohli o něčem rozhodovat a nedalo by se tu žít!!

7 0
možnosti
OJ

To je jak slohové cvičení nějakého pionýra... :)

6 0
možnosti

V rámci stipendia na University of Michigan toho musel napsat ...

1 0
možnosti
PK

Problém je v tom, že nelze tolerovat vše. Tolerance ke zlu je zlo. Tolerance k nenávisti je nenávist a tolerance ke zločinu je zločin.

Zdroj: http://tomaspeszynski.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=569746

.

.

v tom případě nechápu jak můžeš tolerovat islám peszynski ...

a propos - jak jsi ty toleranťáku oslavil včerejší, po roce zopakovaný a ještě vylepšený, úspěch hudební skupiny ortel a jejího zpěváka tomáše ortela ? :-) a i vítěz karel gott se vymezuje proti islámu a muslimské invazi do evropy ... co tvoje tolerance na to ??

3 0
možnosti
Foto

Ano, tolerance je to, co potřebujeme, ale každý musí začít sám u sebe. Sbalte si tedy svá fidlátka a nechoďte exhibovat na politické akce konkurenčních politických subjektů, nesnažte se rozbíjet jejich akce a neproviokujte. Tolerujte jejich jinakost a udělejte si svoje vlastní demonstrace, kde můžete vyysvětlovat nutnost Majdanu v každé rodině, městě, výrobním závodu a tím měňte strukturu českého průmyslu. To by měla být Vaše parketa, jak jste zde minule uvedl. Tak se tím řiďte.

15 0
možnosti
JS

Když "Peszyňski" změnil autora, měl by změnit i název blogera.

8 0
možnosti
Foto

I31v50a95n 85M66a10r69e63k

27. 11. 2016 11:17

Je zvláštní p.pseudonyme "Peszyński", že o "toleranci" píšete právě Vy ! ;-(

7 0
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář