Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Náhodou, ten rozbor situace velmi dobrý a velmi přesný. Pojmenovává dobře řadu problémů dnešního světa a s většinou bych se ztotožnil. Tedy až do té části, kde je konstatováno, že se s tím nedá nic dělat a každý, kdo něco takového tvrdí, je lhář. Samozřejmě, že se to dá řešit, všechno se dá řešit, když se chce. To nejsou žádné fyzikální zákony, které by se nedaly obejít. Jsme lidé, máme svou společnost a jak si to ve společnosti zařídíme a nastavíme, takové to budeme mít. Samozřejmě, že si lze hlídat své vlastní hranice, že lze deportovat ilegály, že lze postavit islám mimo zákon, že lze omezovat vnější trh práce, že lze bojovat proti importnímu dumpingu celní politikou. Že lze opět prosazovat a podporovat funkční rodinu a neprosazovat různé variace a pseudorodiny atd. Proč by to nešlo?

6 0
možnosti
HA

Naopak, svět se řídí univerzálními zákony morálky, které nelze obejít. Resp. nelze se vyhnout důsledkům jejich obcházení.

Konkrétně nemorální chování a legislativa vedou k rozkladu společnosti, ať se vám to líbí, anebo ne.

A morálka není něco, co určují lidé podle svého pohodlí. Morálka je humanismus, je to o tom každému člověku přát to samé, co sobě.

Nezávisle na tom, kolik procent jeho DNA je českých anebo do jaké míry ho přitahují lidé opačného pohlaví.

Jediné, co by mělo práva konkrétního člověka omezovat, je jeho chování. Jeho, nikoliv skupiny, ke které ho přiřazujeme.

0 0
možnosti
MN

Lidé se bojí toho, že někdo stovky, ba tisíce kilometrů daleko od nich, v neporovnatelně jiném prostředí, vzešlý z jiných ekonomických poměrů jeho země, z jiného kulturně-tradicionalistického prostředí, ovlivněný bůhví jakými zákulisními zájmy a lobby - bude rozhodovat "o nás, bez nás".

4 0
možnosti
JN

J90i85ř47í 63N82o25v58á80k

1. 12. 2016 12:34

Dobrý den, pane Peszyński, zapomněl jste na druhou část obyvatelstva, ke které patříte i vy. Ta má zase strach z "nácků" a včetně vás nostalgicky vzpomíná, jaké to bylo blaho, když se nikomu ještě ani nesnilo o tom, že by se Ortel mohl umístit v anketě popularity, nebo že by si někdo mohl beztrestně dovolit nahlas kritizovat multikulturalismus, Cikány atd. (vy sám jste si v tomto smyslu vyléval srdíčko v jednom ze svých včerejších článků). Tak jenom doufám, že nenaletíte žádnému populistovi na jeho jednoduchá řešení, která vás znovu vrátí do vašeho vytouženého světa bez "nácků", a místo toho budete radostně hledět vpřed k někomu s krásnou vizí "nácků" ve veřejném prostoru;-)

22 0
možnosti
BM

Peszyński, Peszyński, nic jste nepochopil. To asijští mouřeníni globalizují Evropu.;-)

4 0
možnosti
MK

výborně, další názor soudruha, co si hraje na intelektuální rozbor a přitom sám není schopen opustit svou ideologickou linku. Chudoba cti netratí a ne každý člověk je kvůli své chudobě vrah nebo terorista. Ti novodobí mají však jednu společnou linku, ale ta Vaše partička se rozhodla zabanovat každého, kdo by jí byť jen zmínil. A tak můžete rozehrávat své malé lži (a přitom lžete hlavně sám sobě) a manipulovat s vytrženými fakty a pomalu si dále prosazovat to, co celý problém primárně způsobilo. A na to se nedá říct nic slušného.

7 0
možnosti
MK

Globalizace je ve skutečnosti několik procesů, které se směšují dohromady pod jedním slovem, ač ve skutečnosti jsou dost jiné.

a. Světový trh s průmyslovými výrobky, aneb na všech kontinentech ten samý iPhone. - Toto přijímají lidé na celém světě, výjimkou je Severní Korea nebo Kuba. Kvůli tomuhle nikdo Le Penovou nevolí.

b. Světový pohyb myšlenek. Pronikání ateismu do Saúdské Arábie, feminismu do Polska, Trumpismu do Kalifornie, jógy do Česka a salafismu do Francie. - Tohle už reakci vyvolává, ale téměř to nejde zastavit.

c. Světový pohyb lidí. Čluny z Afriky. - Toto vyvolává největší reakci.

Tyto tři aspekty jsou různé a existují státy, které se bez problémů účastní jednoho, zato nikoliv druhého. Například takový Izrael či Japonsko jsou obchodními velmocemi a aspekt A jim velmi vyhovuje, ale striktně kontrolují, koho si k sobě pustí (odmítají se účastnit aspektu C).

Toto se nedá směšovat.

12 0
možnosti
Foto

J75a62k58u74b 33R31o56t49h

1. 12. 2016 11:30

c. nemá s globalizací lautr nic společného.:-/

3 2
možnosti
MZ

Vážený pane Peszyński,

jak jste prosím vyhodnotil, čeho se lidé bojí? Dělal jste nějaký průzkum? Za jaké lidi prosím píšete, i za mě? Nyní přejdeme od paušálu ke konkrétním věcem. Když se Sovětský svaz reformovat nedá a nedá se vrátit zpět co udělal, je nutné se ohnout, neházet tomu klacky pod nohy a s novou vizí a novým pohledem na budoucnost ho posunout dále, udělat nový Sovětský svaz. Nechtěl byste tento blog odeslat čelním představitelům EU, měli by z něj radost jak Brežněv z dopisu Bil ́aka. Dle Vašich slov, přece nikdo nemůže být tak hloupý, aby dvakrát vstoupil do stejné řeky, do řeky sociálních, kulturním, ekonomických experimentů, které jak je vidno, nefungují. Sice se zatím nehroutí, leč to umělé držení při životě mi RVHP připomíná. A až se zhroutí, přijde nová vize, vezmou to lidé, kteří navrhují něco nového, lidé kteří nechtějí stát, stvoříme Sovětský svaz III. Už se těším.

S pozdravem

MZ

18 0
možnosti
MK

protože je to blb. nic jiného. Svým "analytickým rozborem" to dokázal všem.Myslím, že je potřeba se na to podívat, pro koho ten článek napsal. Ten není pro oponenty. Na to nemá argumenty. Ten je pro tu jeho partičku, která ho teď bude plácat po rameni, jakej je pašák. A to bohužel je ona kýžená meta. zřejmě.

7 0
možnosti
DK

Heh, jste si s tim trochu pohral a demagogicky se snazite vysvetlit nemoznost racionalizace spolecnosti tim, ze by to bylo vracenim se v case, coz je samozrejme nemozne. O zadne vraceni se v case nejde, jde o navrat spravedlivejsiho a racionalnejsiho pristupu. Stejne tak jako padl komunismus a "Ceskoslovensko" se vratilo ke kapitalismu, ktery je jiz jiny nez byval. Totez se zrejme stane i s pseudohumanismem, ktery nechutne nabobtnal a dnes je jiz znacne nespravedlivy a utlacujici svobodu. A i vy sam jste dukazem toho, jak pokrytecti lide propagujici pseudohumanismus mohou byt. Vase zdejsi clanky jsou ok, ale prihladnu-li k vasemu chovani mimo blog, jste vulgarni a nemoralni clovek. Vy ze chcete neco o moralce kazat?

13 0
možnosti
Foto

J90a77k69u12b 21R55o28t20h

1. 12. 2016 11:02

Globalizace se bojí a řvou proti ní především ti samí, kteří se zajíkají radostí nad tím, jak je zglobalizovaný svět Gene Rodenberryho Star Treku krásně komunistický. ;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Globalizaci nikdy nebylo možné chápat zúženě jako formování nadnárodních společností, nejprve existovala ve formě globálních problémů (třeba životního prostředí, ale hlavně možností vypuknutí jaderné války).

1 0
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář