Diskuse

Obránci lži

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jenom bych nesouhlasil s tvrzením, že tzv. ruská lež je něčím novým v dějinách. Ne náhodou byli význační britští a amíčtí novináři současně spolupracovníky tajných služeb. A vyráběli zprávy jedna radost. Ta propojenost státu a tzv. nezávislého tisku byla daleko výraznější než dnes. A samozřejmě centrum KGB nebylo na Lubljance, ale v Domě literátů v Moskvě. Stejně tak náš Pixa šéfoval nějakému tomu filmu.

2 2
možnosti
JN

V novodobé historii má mnohem tragičtější následky lež made in USA.

Například to svědectví mladé zdravotní zdravotní sestry z Kuvajtu, která která před členy výboru pro lidská práva z amerického kongresu vypovídala o údajných zvěrstvech páchaných iráckou armádou (vyndavání dětí z inkubátorů a jejich ponechání na chladné podlaze, kde měly zemřít). Ve skutečnosti tu roli zahrála dcera Kuvajtského velvyslance v USA, která v době útoku v Kuvajtu vůbec nebyla. A taky byla příliš mladá na to, aby mohla pracovat jako zdravotní sestra.

A taky je notoricky známa lež o Saddámových chemických zbraních.

http://zpravy.idnes.cz/valka-v-iraku-0cu-/zahranicni.aspx?c=A110216_072207_zahranicni_ipl

6 1
možnosti
Foto

Za kom byli tito úhlavní nepřátelé. Jaro, léto, podzim zima a imperializmus. Dnes se první čtyři ,,faktory" ,,upozadily", jen ten pátý se ,,rozvíjí". Nyní k němu přibyl i ńákej Trump;-)

9 0
možnosti
Foto

Myslím, pane Peszynski, že úvodní perex tohoto článku zcela vystihuje styl Vašeho psaní.

19 1
možnosti
BD

ale stejně jsme se na něj těšili. kdž to přestanete brát vážně, tak je to .. no docela humor.

10 1
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář