Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Pokud je mi známo, Trump nezačal dotyčné občany automaticky odmítat, ani je nezačal posílat někam do plynu. Jen pouze řekl, že pro tyto občany budou přísnější kontroly. Co je na tom špatného? A pokud si myslíte, že tam jsou jen samí usměvaví lidé, kouknětě se na tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=avLnLnTGtco případně zde http://www.dailywire.com/news/13150/viral-video-marine-working-iraq-praising-trumps-chase-stephens je přepis.

Není prostě možné ani příliš chytré si do země zvát lidi, o kterých nic nevíme. Anděla je toho jasným důkazem.

3 2
možnosti
PS

Tak nevím. Pohrdání pravdily hry jistě není nic pěkného. Na druhé straně, Trump není žádný Putin, Lukašenko, nebo Castro. V tomto případě by byl takto ostrý komentář oprávněný. Jinak je to nemístné, protože nejsem občan USA. USA si zvolily izolacionistického prezidenta, kterému poněkud chybí kinderstube. Sestimsmiřte.

0 0
možnosti
IM

I97v57a74n 29M66i67n33á31ř

6. 2. 2017 12:48

Pan - angažovaný autor si zřejmě myslí, že americká společnost bude trvale a bez omezení - vstřebávat nelegální muslimskou migraci a .. navyšovat ve vlastní zemi rizika terorizmu ?!

9 1
možnosti
FN

"...že jediné co umí je objednat si průzkumy toho, co si přeje lůza..."

Někde dole v diskuzi je napsáno slovo "bláboly". Je to jen velmi mírné přirovnání, pokud někdo označí 60 milionů voličů Trumpa za lůzu.

Pane Peszyński, součástí demokracie, na kterou se odvoláváte, je i schopnost přijmout názory jiného. Takoví jako vy,co jsou plni nenávisti k jiným názorům nemají právo mluvit o ostatních lidech s jiným názorem jako o lůze.

Každý má nárok nesouhlasit s rozhodnutím soudu. Soudce není nadčlověk, i soudy se pletou, vidíme to dnes a denně, že jsou odvolacími soudy rušena rozhodnutí soudu nižších stupňů.

11 2
možnosti
KS

Když si necháte udělat průzkum inteligence všech obyvatel jakékoli země, ukáže se, že je 75 % jejích obyvatel pod průměrem a 25 % vysoce nad průměrem. Problémem demokracie je, že těch 75 % si nechce vyslechnout nebo se dokonce řídit radami těch 25 % schopnějších. V antice to měli zařízeno jednoduše. Kdo měl velký majetek, byl pravděpodobně chytrý, zkušený a s rozhledem, tudíž měl více hlasů. Kdo se stal učitelem, opět měl víc hlasů. Kdo byl vzdělaný, vydělával víc než jiní... Tak se pojistilo, aby ti méně schopní a "chytří" přehlasovali ty, co se víc než rozumem rozhodují emocemi.

2 3
možnosti

Kdyby tohle bylo to nejhorší co Trump udělal a udělá, mohli bychom otevřít šampaňské.

Trump je hňup a tento výrok jen zapadá co jeho celkového obrazu. Nic, co by mělo někoho překvapit.

3 5
možnosti

nerekl bych, ze bude hnup (pokud tim myslite hlupak), ale tluchuba,co si nevidi do ust (cimz je podobny tomu nasemu).

2 1
možnosti
JL

V tom, že kolektivní vinu aplikovali pouze komunisté a nacisté, nemáte až tak docela pravdu.

Myslím, že všichni se ještě pamatujeme, že před několika lety Kanada zavedla pro naše občany vízovou povinnost. Bylo to proto, že do Kanady začali houfně emigrovat Romové a Kanadě se to prostě nelíbilo. A místo zkoumání jednotlivých konkrétních případů zavedla plošně víza pro všechny občany ČR. Čili typická aplikace koletivní viny. A mimochodem ani jedna země EU tenkrát s námi neprojevila solidaritu a nezavedla víza Kanaďanům. Takže aspoň vidíme, že už tenkrát to se solidaritou v Evropě nebylo nijak horké.

A druhý případ se týká poválečného odsunu Němců. Už nevím kolik politiků v posledních dvaceti letech proneslo něco ve smyslu "Odsun neměl nastat, Češi se vůči Němcům chovali po válce odporně". Jenže tak to není. Zdaleka ne všichni Češi se odsunu zúčastnili nebo na něm nějak profitovali. Věřím, že většina Čechů ve skutečnosti s odsunem něměla vůbec nic společného. Čili opět aplikace kolektivní viny....:-P

20 3
možnosti
JR

J29a51r55a 87R64a26n57k

6. 2. 2017 1:20

Pane Lazensky, muzete si najit veskere duvody navraceni a neudeleni azylu obcanum, kterym jste zakoupili letenky, kteri vetsinou neumeli vubec cesky a museli zde hledat rumunske prekladatele, nepousteli deti do skoly a tvrdili, ze jim jde v Ceskoslovenske republice o zivot, ze jsou jim zapalovany domy a deti ze se boji jit spat. Pochopitelene, ze se zjistovalo, jestli je to pravda, kdyz uz v roce 1990 nemusel nikdo opoustet republiku, cela Evropa byla svobodna. Azyl se daval jen tem, kteri prchali ze zemi, kde jim skutecne slo o zivot. Do Kanady to muze take kazdy se zadanym zamestnanim udelat na body, to radeji nezkouseli, kam pak s nimi jinam, nez domu, kde jim neslo oz zivot.....nebo snad slo8-o??

3 6
možnosti
JM

;-D;-D;-D Zdalipak Ajko ví, že prakticky stejný výnos vydal i hodný prezident Babrák Olhama (alias Barry Soetoro z Keni), ale to nikdo nevyskakoval. Je to stejné pokrytectví, jako když Billovi Clintnovi tleskali vestoje, když ohlásil svůj úmysl (a také jej začal realizovat) postavit na hranicích s Mexikem zeď. Notný kus už jí stojí, ale Trumpův úmysl ji dostavět je dle reakcí trotlů strašlivé a nepředstavitelné zlo.

24 3
možnosti
JR

J11a91r78a 60R77a43n28k

6. 2. 2017 1:21

Nedavno zde nekdo psal, ze neni dustojne lidem komolit jmena, ze to vetsinou delaji lide s niskym vzdelani.....

4 4
možnosti
Foto

To nejhorší, nepřijatelné, odporné a naprosto děsivé je číst komentáře takového blábolila.

11 2
možnosti
JR

J55a27r65a 38R13a78n54k

6. 2. 2017 1:49

Doufam, ze krome cestiny a rustiny zvladnete i neco v nemcine ci anglictine, kdyz sami neumite zadat na google otazku, zda se, ze skutecne cekate jen na to, co Vam iDnes prelozi.....

http://fortune.com/2017/02/03/trump-immigration-order-blocked/

0 4
možnosti

P89e59t50r 61Č83e20j15k37a

5. 2. 2017 19:54

Zásadní chybou, kterou pan Peszynski činí je, že nedokázal zatím pochopit, že je právem státu rozhodnout si pravidla vstupu na území z libovolné země světa.... Tzn. že zakázat vstup občanům Iráku, či Sýrie je nepochybně právem USA, otázkou je, jakou formou to udělat. Je otázkou, jestli někdo bere za přijatelnější oficiální ban - tzn. zákaz, nebo změnu vízových pravidel takovým způsobem, že kritéria pro splnění vízové povinnosti zkrátka NEJDOU splnit. :-/ Přijde mi, že se svět za relativně krátké období úplně zcvoknul - není to tak dávno, co kvůli českým žadatelům o azyl z rómské menšiny, kteří jezdili ve velkém množství do Kanady, země uvalila na občany ČR vízovou povinnost - to je přece taky uplatnění kolektivní viny - za to, že žádalo pár lidí neoprávněně o azyl, se uvrhla sankce v podobě vízové povinnosti na všechny, co tam chtěli jet.... Sakra vždyť tenkrát kolem toho žádnej extra poprask nebyl a naopak, každý chápal, že se Kanada brání. Proč to teď najednou Trump a navíc DOČASNĚ nesmí udělat????

24 3
možnosti
ML

a já si myslím, že jste vy zatím nepochopit, že spolkový soudce může jakýkoliv zákon a dekret zakázat. Tím to vše začíná a končí.

A tomu se autor věnoval svým článkem.

1 14
možnosti
Foto

Trump oněch sedm zemí – Sýrii, Írán, Irák, Libyi, Somálsko, Jemen, Súdán – ve svém dekretu ani nejmenoval a „oživil“ jen dekret Obamův z loňského roku, který zakazoval přesně to samé. Ostatně, Obama v roce 2011 přestal na půl roku vydávat víza Iráčanům, a žádný humbuk se nekonal. A když prezident Bill Clinton navrhoval postavit zeď a deportovat ilegální migranty, protože USA jsou sice „zemí imigrantů, ale současně zemí vlády zákona“, dostalo se mu ovací ve stoje.

Takže, když dva dělají totéž, tak to není totéž.

23 2
možnosti
ML

Opět a ještě jednou: Clinton chtěl postavit zeď, ale nechtěl, aby za tuto zeď platilo Mexico. Jestli ten rozdíl nechápete, není vám pomoci.

2 14
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář