Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Pane Tomáši, mrzí mne, že nejste přístupný věcné diskusi.

Sám uvádíte, že Polsko marně žádá o přísun jakýchsi 10000 vojáků z NATO. Polsko samo je členským státem NATO, mělo by ted spíše iniciovat navýšení sil vlastní armády  tém tedy přispěje aktivně k posílení NATO. A samozřejmě to zafinancovat.

Nevím, jestli se cítíte být více Čechem nebo Polákem, tak nějak mi připadáte, že umíte na Čechy jen nadávat, o Polsku mluvíte s obdivem, ale ani omylem byste v Polsku žít nechtěl.

A stále podceňujete význam osobního příkladu. Když vyzýváte k obětem, je jen logické, že budete dotázán, jakou oběť hodláte přinést vy osobně a jakou oběť již jste přinesl. Na to máte mít připravenu odpověď obsahující seznam již provedených, které vaše odhodlání potvrzují. A místo toho jen ječíte, že každý kdo se vás takto ptá je  putinista. Komické je, že připouštíte, že putinisté jsou nějaké osobní oběti schopni a tedy stojí morálně nad vámi.

1 1
možnosti
JN

Pane Tomáši,  pokud je ve vaší moci, zakročte.

V situaci, kterou tu tak realisticky popisujete, lze očekávat, že v brzké době bude nezbytné navýšit početní stavy vojsk všech členských zemí NATO.

A v takové situaci armáda ČR jedná o prodeji údajně nadbytečných samopalů vzor 50 a munice do Kurdům a také rovněž nadbytečných letounů L159 do Iráku. Pozitivem tohoto kšeftu bude nepochybně to, že si řádně namastí kapsu soukromá firma. Negativem může být, jednak to, že tak výhodně prodané zbraně mohou být zanedlouho použity proti silám NATO a jednak to, že prostě budou chybět.

Tak si raději pospěšte a hlaste se hned v pondělí, aby pro vás ještě měli kvér.

3 1
možnosti
JN

omlouvám se za chybu  ..vzor 58...

0 1
možnosti
JN

Už máte sbalenou plnou polní?

3 1
možnosti
Foto

Dobry clanek. Chtelo by to prinejmensim okamzitou materialni pomoc. Hlavne protitankove zbrane. Putlerovi uz se nekolik set vojaku vratilo zpatky v rakvich. Kdyby jich byly tisice, i zfanatizovani muzici by se zacali klast neprijemne otazky.

1 2
možnosti
PK

Asi stejntě jako kladou nepříjemné otázky Obamovi? :D

Hlavní problém který vy nechápete je to že chaos a nikým neřízený BORDEL za Jelzina rusy naprosto znechutil od toho mít slabou centrální vládu.

Putin si s budováním 90 procentní popularity neměl vůbec žádné problémy - rusové byli stavem který měli než přišel a začal v rusku vládnout zcela znechuceni.

A nutno podotknout že tento chaos vznikl především příliš rychlým rozbitím sovětských struktur když je nic ekvivalentně silného v udržování pořádku nenahradilo.

3 1
možnosti
JM

Tak co Ajko? Už maj erekci a scvrknutý šourek od vzrušení, že by snad v tom Rusku mohly vybuchovat jaderné zbraně? Jak jsem jim už dříve řekl: You are twisted f*ck

1 2
možnosti
Foto

Fanatické politiky Polsku je nutno držet na uzdě a ne se k nim přidávat. Fundamentalitický katolický režim ohrožuje své sousedy již z principu, vzpomeňme na zabrané Těšínsko, kfy nám uloupili území společně s Adolfem Hitlerem. Bigotní věřící se tehdy, jako obvykle, přidali na špatnou stranu, což dělají i nyní. Bylo by idiotství  je následovat !Rv

9 1
možnosti
JM

Nacistická 4. říše si za svého prezidenta zvolila Donalda Tuska

0 2
možnosti
OM

Bombardovat! Slovensko bombardovat, Rusko bombardovat ještě více! Nicméně vážně Tomaszi. Ukrajina není (a nikdy nebude) členským státem NATO ani EU takže NATO nezasáhne. Neudělá vůbec nic a z Vašich vlhkých snů o humanitárním bombardování nebude také nic :-P.

8 1
možnosti
ZM

Ano, reakce NATO na ruskou invazi na Ukrajině je vskutku nedostatečná !

Tak s tím, proboha, něco dělejte !!!

;-D

3 1
možnosti
PK

P81a98v73e21l 16K49u90r89a41l

30. 8. 2014 19:39

Jakákoli aktivita ve chvíli kdy nevíte co konstruktivního udělat je povětšinou škodlivá.;-D

0 1
možnosti
PK

P21a77v44e53l 66K69u79r27a19l

30. 8. 2014 18:39

NATO hlavně 10000 vojáků které by mohlo jenom tak rozmístit v Polsku NEMÁ.

(Jako asi by bylo schopné dát dohromady podstatně víc jedinců bez velkých závazků jak finančních tak soukromých ale to by znemanalo rozbít současné jednotky a znovu je sestavit individuálně)

Trpí totiž základním neduhem profesionální armády - vojáci jsou povětšinou prostě lidi co chodí do práce... tátové od rodin s manželkami co se nemůžou jenom tak odstěhovat a nechat manželku a děti samotné.

Tímto neduhem netrpí pouze odvedenecká armáda která prostě bere lidi po škole dřív než se stihnout jakkoliv sociálně vázat - jde poslat beztrestně kamkoliv...

Ovšem tento plán je třeba v USA také nereálný - ti odvedenci těsně po škole jsou vázáni studentskými půjčkami které z armádních platů NIKDY nezaplatí... navíc ekonomika je potřebuje aby ještě vydělávali na fondy pro důchodce...

A stejný problém je i pokud by se začlo s odvody v Evropě... většina lidí ve věku kdy by to připadalo v úvahu je buď stále na vysokých školách - ergo to stát defacto nemůže přerušit protože tím by odsoudil dané lidi k tomu že to nikdy nedodělají, ti kteří už pracují obvykle mají děti a rodiny - a hypotéky... a ty manželky sami nezaplatí (a plat v armádách je celkem mizerný)

NATO se v tomhle ohledu samo chytilo do pasti profesionální armády... ta je možná použitelná na lokální intervence, ale pokud má držet velké území je k ničemu.

A vytvořit novou odvedeneckou armádu je ekonomický šok... zvlášť po tom co se státy pokoušeli uměle vyhnat růst pomocí hypoték, stavebních bublin a propagací spotřeby.

7 1
možnosti
  • Počet článků 1059
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1012x
Jsem obyčejný občan a běžný zaměstnanec. Mám však vyhraněné názory na některé věci. Jsem kosmopolitní liberál, Havlista, pravdoláskař, intervencionalista a příznivec federalizace Evropy a hrdý Eurohujer. Jsem hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista a iluminát a teď už i sluníčkář